1001 Pelit Shakki

1001 Chess Games on erittäin loistava shakkipeli. Alexander Borodin pelasi loistavan pelin Gary Kasparovia vastaan, ja tulos oli 3. sija. Tietenkään kukaan ei oikeastaan ​​päässyt vastaamaan Kasparovin taitoja, mutta mitä tämä sanoo muille shakkipelaajille? Imevätkö he kaikki? No, ehkä ei, ja me tarkastelemme miksi myöhemmin tässä artikkelissa.

Ensinnäkin, jos luet tätä artikkelia, oletan, että olet kiinnostunut pelaamaan peliä itse. Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan. Tänään opit pelaamaan peliä ja voittamaan vastustajan. Saatat jopa oppia jotain uutta. Mutta ensin haluan kertoa sinulle kuinka pelata!

Tärkein näkökohta shakkipelissäsi on avaaminen. Tämä on ehkä tärkein askel ja usein eniten laiminlyöty. Monet uudet pelaajat unohtavat usein tämän vaiheen ja pelaavat neliötä heidän omalla kappaleellaan. Vaikka tämä saattaa joskus toimia, se varmasti rajoittaa peliäsi.

Paras tapa hyökätä on yleensä ottaa keskitiedosto ja laittaa kaikki palaset avoimeen tiedostoon. Tämä pakottaa vastustajasi miettimään, pitäisikö heidän altistaa heikot tai vahvimmat kappaleet vahvoille paloillesi. Älä huoli, voit silti käyttää keskeistä tiedostoa eduksesi. On hyvin yleistä, että uudet pelaajat jäävät avoimen tiedoston pyörteisiin ja menettävät palan tai kaksi. Jos olet varovainen ja käytät keskeistä tiedostoa oikein, voit saada vastustajan tuntemaan pakollisen paljastamaan palaset sinulle, mikä antaa sinulle mahdollisuuden iskeä tappajahyökkäyksillä.

Jos sinulla ei ole kokemusta avoimesta tiedostosta, älä huoli. Kerron sinulle kuinka pelata tietyntyyppisiä pelaajia vastaan. Esimerkiksi, jos pelaat pelaajaa vastaan, joka tykkää pelata keskipingejä, sinun on käytettävä laajaa tiedostoa. Vastustajasi lähettää todennäköisesti nappulansa keskelle ja laittaa kaikki joukkonsa avoimeen tiedostoon, jolloin sinulle ei ole käytännössä tilaa rakentaa palasi. Sinun on käytettävä tätä heikkoutta, jotta vastustajasi menettäisi mahdollisuuden puolustautua hyökkäyksiäsi vastaan.

Lopuksi, ole erittäin kärsivällinen ja jatka shakkia. Iästä tai kokemustasosta riippumatta, voit aina oppia jotain uutta shakkipelistä. Kuten edellä mainittiin, ei ole väliä mikä tasosi on. Kuitenkin mitä enemmän pelaat, sitä enemmän kokemusta saat. Lopulta huomaat todennäköisesti pystyvän voittamaan vaikeampia vastustajia.