Black Jack Peli

Blackjack, joka aiemmin tunnettiin nimellä Black Jack ja Vingt-Un, on monin tavoin suurin kaikista amerikkalaisista korttipeliversioista. Siinä on ero siitä, että se on yksi maailman peli, jota amerikkalaiset pelaavat säännöllisesti. Tämä ei ole yllättävää, koska se on helppo oppia peli, ja vähän harjoittelemalla voi olla johdonmukainen voittaja.

Blackjack-strategia perustuu pelaajan kykyyn ennustaa jakajan ja hänen kätensä toiminta. Ensimmäinen osa on lukea tarkasti korttipakka, joka näyttää korttien asettelun – ässästä kuninkaaseen ja ässään kymmeneen. Toiseksi pelaajien on käytettävä kaikkia jäljellä olevia aistejaan yrittäessään arvata, mikä jakajan käsi saattaa osoittautua. Tämä tapahtuu tarkkailemalla jakajan peliä ja vertaamalla sitä sitten omiin ennusteisiinsa.

Yksi tapa, jolla pelaaja voi ennustaa, mitä jälleenmyyjä tekee, on tarkastella jälleenmyyjän tekemiä vetotyyppejä. Hyvällä jälleenmyyjällä on aina taattu vedonlyönti, eli hän lyö aina saman määrän kummallekin kädelleen. Toinen vinkki on seurata kaikkien pelaajien vetojen kumulatiivista kokonaismäärää. Tämä kertoo pelaajalle, missä hän on kasinon blackjack-pöydän suhteen. Viimeinen vinkki on tarkkailla kuinka monta kertaa jälleenmyyjä maksaa, korottaa tai lyö vetoa pelaajille ennen taittamista ja kuinka monta kertaa hän maksaa jälleen pottiin loppuun.

Hyvä jakaja panostaa aina korkeammalla korolla kuin voittonsa, vaikka tämä voi joskus kannustaa pelaajaa panostamaan enemmän. Kun jakaja panostaa liian paljon, pelaaja voi lannistua ja halua yrittää päästä ulos. Tämä ei ole hyvä. Parasta on yksinkertaisesti taittaa laskemalla se yhdeksi hänen voitoistaan. Useimmat blackjack-pelaajat, jotka ovat pelanneet blackjackia jonkin aikaa, pyrkivät selvittämään, milloin jakaja aikoo lyödä vetoa, ja he lopettavat pelaamisen. Kuitenkin, jos olet uusi peli, on tärkeää tarkkailla näitä merkkejä.

Jos pelaajalla on kaksinkertainen panos kolmen peräkkäisen voiton jälkeen, hän voi pystyä bluffaamaan tiensä ylimääräiseen voittoon. Helpoin tapa bluffata on nostaa veto, pitää se samankokoisena tai lyödä vetosi summa, joka on suurempi kuin maksimipanoksesi. Esimerkiksi pelaaja, jolla on kaksinkertainen voitto kahden pelin jälkeen, voi pystyä bluffaamaan asettamalla kaksinkertaisen panoksen kolmanteen peliin. Tämä voi kuitenkin saada jälleenmyyjän luovuttamaan pelaajan kaksinkertaisen panoksen, ja pelaaja saa säilyttää lopullisen voiton vain, jos hän voi voittaa potin neljännessä ottelussa.

Blackjackin pelaajien tulisi myös seurata kuinka paljon rahaa he käyttävät. Jos pelaaja nostaa panosta jatkuvasti tai lisää siihen ilman, että jälleenmyyjä ilmoittaa uuden panoksen asettamisesta, tämä on osoitus pelaajasta, joka bluffaa. Jälleenmyyjä ilmoittaa, että pelaajan on poistuttava pöydästä ja tehtävä sitten uusi saman kokoinen veto seuraavaan peliin.