Kotiutus 5 Min

Detox on pohjimmiltaan prosessi toksiinien ja muiden jätemateriaalien poistamiseksi ihmiskehosta. Toksiineja voidaan joko niellä tai hengittää ympäristöaltistuksen tai ruoan kautta. Elimet kohdennetaan vieroitukseen, kun myrkyllinen kuormitus poistetaan elinten ja kehon normaalin kunnon palauttamiseksi. Vieroitus voi olla hyvin vaikeaa, jos henkilö ei noudata ohjeita sen saavuttamiseksi. Joitakin oireita, jotka saattavat viitata vieroitukseen, ovat vatsavaivat, päänsäryt, ummetus, ripuli, oksentelu, hikoilu, vatsan turvotus, lisääntynyt suolen tiheys ja kouristukset.

Vetäytymisprosessi alkaa, kun keho tajuaa, ettei sille enää aiheudu liiallista myrkyllistä kuormitusta. Kun näin tapahtuu, joillakin ihmisillä voi olla lieviä vieroitusoireita. On kuitenkin myös niitä, jotka saattavat kärsiä äärimmäisistä vetäytymistapauksista, joissa he kokevat kouristuksia, hallusinaatioita ja jopa kuoleman. Nämä ääritapaukset saattavat vaatia lääkärin hoitoa uusien komplikaatioiden välttämiseksi.

On monia tapoja estää vetäytyminen. Yksi tapa on rajoittaa alkoholin ja kofeiinin saannin määrää. Nämä aineet ovat erittäin stimuloivia ja voivat lisätä sykettä ja verenpainetta. Näiden tekijöiden lisääntyminen voi johtaa haitallisiin vaikutuksiin, kuten ahdistukseen ja vapinaan. Toinen tapa estää vieroitusoireita on juominen vettä ennen yöllä nukkumista tai käymällä kuumassa suihkussa aamulla. Juominen suuri määrä vettä aterioiden jälkeen voi myös auttaa huuhtelemaan myrkkyjä kehosta.

Voit käyttää myös käsikauppalääkkeitä, kuten Motrin, Aleve, Aspirin, Celebrex ja muita tulehduskipulääkkeitä. On hyvä pyytää lääkäriäsi suosittelemaan sinulle sopivaa lääkitystä. Koska näillä lääkkeillä on vaikutuksia, on hyvä ottaa ne vähintään 6 tuntia ennen todellista kulutusta. Niiden ottaminen liian aikaisin voi aiheuttaa haittavaikutuksia.

Jotkut ihmiset saattavat kokea pahoinvointia, hikoilua, vilunväristyksiä ja jopa ripulia vieroituksen aikana. Nämä haittavaikutukset ovat väliaikaisia ​​ja häviävät, kun annosta pienennetään. Haluat ehkä ottaa yhteyttä lääkäriisi, jos sinulla on pitkittyneitä oireita. Vieroitusoireet voivat olla melko epämiellyttäviä, etkä halua syödä kunnolla päivällä.

Jos et kuitenkaan pysty käsittelemään sitä itse, voit pyytää lääkärin apua. Jos annos oli liian suuri tai jos sinulla oli vakavia vieroitusoireita, saatat joutua sairaalahoitoon. Käytä vain lääkärisi määräämää lääkitystä. Älä koskaan tee itsehoitoa äläkä ylitä suositeltua annosta. Saatat myös kokea joitain psykologisia kysymyksiä, kuten surua, toivottomuutta ja ahdistusta.