Pelaa Kulta Jaska

Gold Jaskan pelaaminen on hauskaa ja helppoa. Pelattavissa on kaksi pakkaa, joista ensimmäinen on 52 kortin perus “Jaska” -kortti. Voit myös ostaa ylimääräisiä kortteja verkosta tai paikallisesta pelikaupasta. Jokainen pelaaja aloittaa seitsemällä kolikolla. Jaska on hyvin harvinainen kortti, jota pelataan harvoin peruspelissä.

Tässä pelissä kukin pelaaja vuorotellen. Jos jollakin ei ole kolikoita toisen pelikierroksen loppuun mennessä, hänen on piirrettävä uusia. Pelin tarkoituksena on olla ensimmäinen pelaaja, joka saa kaikki kymmenen kolikkoa pottiin (ruukut ovat yleensä pieniä, mutta jotkut ihmiset yrittävät lainata suurempia ruukkuja voitto-todennäköisyyksien lisäämiseksi). Kymmenen kolikon arvo on yksi piste ja potti lopulta laskee nollaan. Viimeinen henkilö, joka on saanut kaikki kymmenen kolikkoa pottiin, voittaa.

Joissakin pelimuunnelmissa viimeinen henkilö, joka saa kaikki kolikot pottiin, voittaa. Pelin “Bulldoze” -vaihtoehdossa vain viimeinen henkilö saa soittaa. Sinun on joko soitettava kortille tai lopetettava soittaminen soittamisen jälkeen. Jos päätät lopettaa pelaamisen, menetät. Jos kuitenkin päätät soittaa, sinun on ilmoitettava siitä ennen vuorosi päättymistä.

Toinen Jaska-muunnelma tunnetaan nimellä “Bulldoze” ja se muistuttaa suuresti tavallista peliä. Paitsi, viimeinen henkilö ei saa soittaa. Jos teet, menetät. Jos et ilmoita asiasta ennen vuoroasi, joku muu voi kuitenkin soittaa, ja sinun on ilmoitettava siitä ennen vuoroasi. “Bulldoze” on hyvin samanlainen kuin “Hints”, koska sinun on ilmoitettava muutoksestasi ennen vuorosi päättymistä ja ennen vuoroasi.

Jaskan pelaamiseen on joitain tärkeitä vinkkejä. Tärkein vinkki on miettiä, miten kortit asetetaan, ennen kuin teet hintatarjouksia korteille. Muista tutkia asettelua huolellisesti ja oppia kaikkien korttien sijoittelu ennen pelin aloittamista. Monet aloittelevat pelaajat tekevät virheen sijoittamalla arvokkaimmat kortit alkukäteen. Tämä on väärin ja voi johtaa siihen, että saat vähemmän tarjouksia kuin haluat.

Älä unohda tarkistaa sääntöjä ennen kuin aloitat Jaskan pelaamisen. Se voi tuntua yksinkertaiselta, mutta olisit yllättynyt siitä, kuinka monta uutta pelaajaa ei lue sääntöjä tai juutu. Voit hävitä pelin, jos et ole varovainen, joten älä anna sen tapahtua! Lisäksi aloittelevalle pelaajalle voi olla hyödyllistä lukea FAQ-osio (usein kysytyt kysymykset) ennen peliä. Tämä auttaa poistamaan kaikki pelin aikana esiin nousevat kysymykset. Näiden vinkkien avulla Jaskan tulisi osoittautua jännittäväksi ja nautinnolliseksi peliksi kaikille perheellesi.