Ristinolla Peli Viiden Suora

Jos haluat parantaa luku- ja kirjoitusosaamistasi, huomaat, että sanaristipelin pelaaminen joka päivä on yksi parhaista tavoista saavuttaa tämä. Voit pelata sanaristikkopeliä aivan kuten tekisit itse kirjoitusta, joten siinä ei ole keinotekoisia rajoituksia eikä mitään luettavaa. Voit pelata tuntikausia oppimalla uusia sanoja joka kerta, kun käännät sivua.

Jos haluat pelata ristisanatehtäviä, sinun on löydettävä tyhjä paperi. Sitten sinun on kirjoitettava sana ja valintaruutu hakukentässä paljastaa käytettävissä olevien sanojen luettelon. Kun olet löytänyt kohdesanasi, sinun on kirjoitettava se hakukenttään yhdessä sijainnin kanssa, joka löytyy todellisesta sanasta. Pelin tavoitteena on varmistaa, että sovitat yhteen kaikki palapelin sanat samalla merkityksellä.

Joten oletamme esimerkissämme, että valitsemamme sana on viisi. Seuraavaksi kirjoitamme tämän hakukenttään ja napsautamme hakupainiketta. Näkyviin tulee luettelo mahdollisista vastaavuuksista, ja sinun on valittava oikea sana tästä luettelosta. Asioiden helpottamiseksi voit korottaa sanan sitä ympäröivässä neliössä – korostamalla sen voit nähdä tarkalleen missä sijainnissa sen pitäisi olla. Kun valitset korostettavan sanan sijainnin, voit harkita hakua eri kirjaimille, kuten q, w, h ja i.

Kun olet valinnut sijaintisi, kirjoita sana sen vieressä olevaan tekstiruutuun. Kun napsautat näppäimistön Enter-näppäintä, sana korostuu. Sitten huomaat viivan, joka alkaa näytön oikealta puolelta ja kulkee alas sivun oikealta puolelta. Tämä on aloitussanasi – viisi ensimmäistä suoraa pystysuoraa viivaa. Voit jatkaa napsauttamalla näitä rivejä eteenpäin ristisanatehtävässäsi.

Oikea tapa pelata peliä on aloittaa rivin oikeasta päästä ja siirtyä vasemmalle. Esimerkiksi toimimme hakukentässä oikealta vasemmalle. Huomaa, että ylemmässä tekstiruudussa on kaksi laatikkoa – yksi sanoille ja toinen lauseille. Napsauta ilmaisuruutua, kun löydät oikean sanan – se korvaa sen toisella kirjaimella. Jatka työskentelyä rivien läpi, kunnes tulet tekstiruudun loppuun.

Olet nyt valmis antamaan arvauksen oikeasta sanasta. Kirjoita oikea sana vastaavaan ruutuun ja napsauta Enter-näppäintä. Seuraavalla sivulla näytetään tulokset – jos arvasit oikein, sinulle näytetään voittanut ristisanatehtäväsi, ja jos arvasit väärin, sinulle näytetään viimeinen suora valinta. Ansaitset nyt ensimmäisen palkintosi! Onnea!