Star Wars Peli

Tähtien sota -pelisarja on synnyttänyt yli sata tietokonetta, konsolia ja lautapelejä, jotka ulottuvat ainakin ensimmäisiin kotikonsoleihin. Monet perustuvat suoraan elokuvamateriaaliin, kun taas toiset ovat innoittaneet ei-kanonista Tähtien sota -laajennettua universumia (tunnetaan yleisimmin nimellä Star Wars Legends ja esitelty Original Films -sarjassa).

Suosituimpia pelityyppejä ovat ne, joissa on hahmoja Tähtien sota -elokuvista, mutta myös paikkoja ympäri maailmaa. Tähtien sotaan perustuvissa asetuksissa on useita lähetystyyppisiä pelejä. Monilla näistä on useita loppuja, ja niitä voi pelata sekoituksen ystävien tai perheenjäsenten kanssa.

Korttipelit kuuluvat niiden pelien luokkaan, joissa on yksi pelaajille jaettu kortti, yleensä heidän kädestään. Tavoitteena on, että pelaajat luovat korttipakkauksia järjestämällä ne tietyissä kokoonpanoissa pisteiden saamiseksi. Tämäntyyppiset pelit ovat olleet suosittuja Star Wars -pelisarja-alusta lähtien. Nykyään tällaisen korttipelin suosituinta muotoa kutsutaan Jedi Knight: Korttipeli, joka on erittäin riippuvuutta aiheuttava peli, joka on voittanut kymmeniä palkintoja ja on edelleen yksi suosituimmista Star Wars -peleistä.

Star Wars -pelien suosituin pelitila on todennäköisesti monen pelaajan peli, jossa pelaajat työskentelevät yhdessä tavoitteiden saavuttamiseksi ja tehtävien suorittamiseksi. Suurin osa monen pelaajan peleistä sisältää ajoneuvojen (avaruusalukset) ja taitopohjaisen päätöksenteon. Pelaajan menestys on yleensä Star Wars -galaksin rakentamiseen ja hallintaan tarvittavassa luovuudessa ja strategisissa taidoissa.

Toinen suosittu peli Expanded Universe -fanien keskuudessa on Star Wars Online. Tällä moninpelin online-roolipelillä on paljon potentiaalia ja siinä on monimutkainen käyttöliittymä, jota käytetään ensisijaisesti viestintään Star Wars -universumissa mukana olevien eri ryhmittymien välillä. Peli itsessään tapahtuu epälineaarisella tasolla, ja sitä voidaan jopa pitää hiekkalaatikkona tavalla, jolla pelaajat voivat valita omat polunsa ja kehittää hahmojaan. Siinä käytetään myös taitojärjestelmää, jossa jokainen pelaaja pystyy nousemaan tasolle tai valitsemaan taitonsa edistymisen mukaan. Todellisen Star Wars Online -pelin kehitti Cryptic Studios, ja se julkaistiin keväällä 2020, ja ensimmäinen laajennus tuli vuoden 2020 lopulla.

Suosittujen franchising-palvelujen joukossa suosituimpia ovat Tähtien sota -elokuvat ja jatkuvasti suosittu Tähtien sota -taistelusarja. Molemmat elokuvat ovat lisänneet Tähtien sota -pelien suosiota maailmassa, koska molemmat elokuvat esittävät uusia hahmoja ja asetuksia ja taistelukohtaukset ovat klassisia. Battlefront on erityisen suosittu Tähtien sota -yhteisön keskuudessa, ja se on johtanut useisiin spin-off-yrityksiin, mukaan lukien jaksot VII ja VIII. Jaksoilla III ja IV ei ole ollut läheskään samaa menestystä, ja monet Tähtien sota -fanit odottavat innolla seuraavia jaksoja nähdäkseen, miten tarina etenee. Muita tämän franchising-ohjelman suosittuja pelejä ovat Forcelands, Clone Wars, Darksiders, Jedi Knight ja Ultimate Collector -paketit Force Unleashed ja Dark Revenge -peleihin.