William Hill Suomi

Kun ajattelet William Hillin suomalaista viiniä, nimi saattaa tuoda kuvia villistä Turkista tai Bad Blumau -viinistä. Se on kuitenkin enemmän kuin vain nimi. Näiden viinien tarina juontaa juurensa yli vuosisadan, jolloin Suomi oli Saksan miehityksen alla.

Kun saksalaiset ajoivat suomalaiset pois maastaan, he ottivat koko maan mukaansa. Monet syntyperäisistä suomalaisista vietiin Saksaan sotavankeina. Vastineeksi uskollisuudestaan ​​ja rohkeudestaan ​​saksalaiset antoivat heille tämän viinin. Se oli hyvä vankien ateria, jonka heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin syödä.

Tämän suomalaisen viinin maku tekee siitä todella erilaisen. Näiden viinien valmistuksessa käytetään useita erilaisia ​​rypäleitä. Hill Finnish valmistetaan Hestia-lajikkeesta, joka on kirpeä, kevyt ja ruohoinen. Nämä rypäleet tunnetaan maustaan, joka on sekoitettu turpeen ja hunajan kanssa. Tuloksena on maku, joka muistuttaa paahdettuja kastanjoita.

Tarina nimen “suomi” takana menee vielä syvemmälle. Sana “FINN” on oikeastaan ​​vanha pohjoismainen nimi, joka tarkoitti “isäntä”. Lisäksi se tarkoitti myös “karu”. Siksi nimi tarkoittaa itse asiassa “vihamielistä maata”.

Maun historia on osa maan rikkaita perintöjä. Voit maistella joitain perinteisiä ruokia, jotka liittyvät tähän makuun, mukaan lukien kuuluisa salami. Joitakin esimerkkejä ovat Sauternes ja Kaskob. Ne on valmistettu vehnästä ja ruista, kun taas salami on valmistettu lampaanrasvoista.

Jos suunnittelet matkaa Suomeen, harkitse jotain tekemistä Hill Finnishin kanssa. Se on hieno punainen pariksi minkä tahansa jälkiruoan kanssa. Lisäksi se sopii hyvin sherryyn tai vermuttiin. Jos sinulla ei ole koskaan ollut näitä viinejä, sinun pitäisi ehdottomasti tehdä niin!

Jos olet kotoisin Yhdysvalloista, saatat olla utelias näiden viinien valmistuksesta. He aloittavat poimimalla rypäleet. Sitten he alkavat lajitella ne värin, maun ja koon perusteella. Rypäleet puhdistetaan sitten siementen, roskien ja lehtien poistamiseksi. Sitten heidät lähetetään altaaseen, jossa he istuvat käymään.

Käyminen tapahtuu huoneenlämpötilassa. Alkoholi saa rypäleet höyrystymään. Tämä luo sitten ympäristön, joka antaa hiivan kasvaa. Hiiva alkaa kääntää viiniä, kun se osuu noin 55 celsiusasteeseen.

Viinien takana on monia hienoja tarinoita, mutta yksi parhaista on se, kuinka Hill Finnish syntyi. Ihmiset sanovat, että Suomen hallitus pyysi joitain maanviljelijöitä auttamaan heitä luomaan uusia viinejä, mutta heillä ei ollut kokemusta. He päätyivät improvisoimaan ja luomaan hyvin ainutlaatuisia makuja, joita pidetään nyt osana Suomen ruokaa.